Salam  

Wednesday, October 28, 2009

dah lama x jenguk blog saya ini... sibuk sikit.... byk kerja melampau2....
susah la jadi cikgu ini... but minat mendalam agak memabntu saya tuk terus berjuang dan hidup sebagai seorng pendidik.... semua kwn2 blog.. i miss u all... keep in touch guyz... yg ada facebook... add saya kat facebook.... roger

AddThis Social Bookmark Button


Selamat Hari Raya  

Thursday, September 24, 2009













Automatic Created Playlist by www.autoplaylist.com
Make Your Own Mp3 & Video Playlist at www.autoplaylist.com

AddThis Social Bookmark Button


Selamat Hari Raya  

Monday, September 21, 2009

AddThis Social Bookmark Button


Fantasy Premier League  

Friday, August 14, 2009

Fantasy Premier League 2009 / 2010

My League Code
Tropicana Fa...

1478303-269457

To create team....
Register at
http://fantasy.premierleague.com

Jom Join.....

AddThis Social Bookmark Button


Yahoo  

streamyx dah ok....
Terbang RM 70.. (buat wiring semula)
pas ini boleh la blogging balik..
3 minggu tanpa internet,
mcm hidup tanpa berbaju...
thank god

Rindu kat you all's....

AddThis Social Bookmark Button


Masalah Besar  

Monday, August 3, 2009

Wayar telefon kat umah rosak...
x dapat connect internet...
wah geramnya..
dah 2 minggu x ada internet kat umah....
x dapat nak update blog...
sorry geng....

AddThis Social Bookmark Button


Semangat Persaudaraan  

Saturday, July 11, 2009


wah.... x nak... x nak.... x nak......

AddThis Social Bookmark Button


Gotong-Royong megecat kelas...  

(sorry, ingatkan dah publish, rupanya tidak.. ini entri 3 minggu yang lepas.... sorry kesilapan teknikal...)





Sabtu lepas pihak Pesatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) sekolah kita menjalankan progrom gotong royong mengecat kelas2 di sebuah bangunan sekolah yang agak kuno.... Oleh sebab nak bagi kelas2 dalam bangunan ni nampak cantik PIBG memutuskan untuk mengecat semula kelas2 yang ada didalam bangunan ini.....

Pak Cik ini dengan penuh bergaya tgh mengecat kelas anak dia.. guru2, tokeh kantin (baju putih) dan parent... cayala... Wah...... Semua kerjasama tu... Guru kelas senyum lebar, sebab pas ini kelas dia mesti menawan... Che man Suami cikgu Rushita pun datang membantu...
Well kami warga sksb, mengucapkan terima kasih pada semua parent yang datang... Thank u very much....

AddThis Social Bookmark Button


Iklan gempak.  

Friday, July 10, 2009


1. Iklan Ray Ban
2. Iklan Aftershave untuk lelaki

3. Iklan Arak..

4. Iklan Handbag

Model2 memang cute muit.....
sapa nak berkenalan ngan model..

pi cari sendiri...

wakakakakaka

AddThis Social Bookmark Button


PPSMI: Kerajaan cuma tangguhkan pemansuhan bukan mansuhkan terus - Pak Samad  


Irwan Muhammad Zain foto Nasir Sudin
Thu Jul 09, 09 4:00:38 pm MYT

KUALA LUMPUR, 9 Julai (Hrkh) - Sasterawan Negara, Dato' A. Samad Said menganggap kerajaan hanya menangguhkan pemansuhan dasar Pengajaran dan Pengajian Sains dan Matematik dalam bahasa Inggeris (PPSMI) bukan memansuhkan terus dasar gila tersebut.
Beliau juga menegaskan tidak ada sebab bagi kerajaan menangguhkan pemansuhan dasar tersebut hingga ke tahun 2012 sedangkan ketika mahu melaksanakannya ia boleh dilakukan dalam tempoh enam bulan.

Pengumuman Menteri Pelajaran, tegas beliau, bersifat mengumpan rakyat untuk menghadapi pilihan raya kecil Dun Manek Urai dan juga pilihan raya umum ke-13 nanti.

"Apa yang diumumkan oleh Muhyiddin itu hanya menangguhkan pemansuhan PPSMI bukan memansuhkannya terus.

"Jika benar mansuhkan, sepatutnya tahun depan semua pelajar tahun satu, tingkatan satu dan tingkatan empat sudah mula belajar Sains dan Matematik dalam bahasa Melayu.

"Alasan mengatakan untuk mansuhkan perlu ambil masa tidak logik kerana ketika Perdana Menteri keempat dahulu mahu laksanakan hanya boleh ambil masa enam bulan, kenapa Perdana Menteri keenam perlu ambil masa tiga tahun untuk mansuhkan?" soal beliau.

Pak Samad juga menegaskan perjuangan untuk melestarikan bahasa Melayu akan tetap diteruskan biarpun beliau merasa lega dengan pengumuman Tan Sri Muhyiddin Yassin semalam.

Tegas beliau lagi, demonstrasi jalanraya perlu diadakan sekali lagi tanda komitmen seluruh rakyat membantah PPSMI dan mendesak kerajaan segera memansuhkannya.

"Setiap perkara yang tidak dapat diselesaikan di dalam dewan rakyat perlu diadakan demonstrasi dan demonstrasi itu halal," tegas beliau dalam satu wawancara yang diadakan dengan Harakah yang akan disiarkan dalam keluaran akan datang.

Semalam, Menteri Pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan kerajaan akan memansuhkan dasar Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) mulai 2012. - mns-HarakahDaily.Net-

AddThis Social Bookmark Button


Sportsviews.com The Premiere Sports Social Network  

Sunday, July 5, 2009

Sportsviews.com The Premiere Sports Social Network

Shared via AddThis

AddThis Social Bookmark Button


Gigit Hidung Sendiri...  

Sunday, June 28, 2009

Leh tak korang gigit hidung korang sendiri....

Mamat ini buktikan everything is easy in this world.....







AddThis Social Bookmark Button


Other usage of Laptops  

Friday, June 26, 2009

  1. Laptop Chair :
    Weird Laptop Uses

  2. Laptops Breaking Walnuts :
    Laptops Breaking Nuts

  3. Laptops as Table Tennis Racket :
    Laptops Table Tennis Racket

  4. Laptops as Face Protector :
    laptops Sun Screen Face Cover

  5. Laptops as Direction Board :
    Laptops Direction Sign Board

  6. Laptops as Kung Fu Tool :
    Laptops Karate Kung Fu Fight

  7. Laptops to flee flies :
    Laptops Flies Mosquitos

  8. Laptops as Mouse Trappers :
    Laptops Mouse Trappers

  9. Laptops to Punish Boyfriends :
    Laptops Punishing Boy Friend

  10. Laptops as Pillows :
    Laptops Pillow Sleep Option
    .
  11. Laptops as Reading Lamps :
    Laptops Bed Study Lamp

  12. Laptops as Compass :
    Laptops Compass Math Tool

  13. Laptops as BroomStick :
    Laptops Broom Stick

  14. Laptops as Fry Pan :
    Laptop Cooking Fry Pan

  15. Laptops as Hair Blower :
    Laptop Hot Air Blower Hairs

AddThis Social Bookmark Button


Michael Jackson RIP  

Iam one of your die hard fan.... Love u MJ.....





AddThis Social Bookmark Button


Denda Budak  

Thursday, June 25, 2009


2 hari lepas kursus kat salah sebuah sekolah di daerah_____
Tengah nak gi tandas terjumpa budak2 tengah berdiri kat tengah panas....
Bila ditanya, didenda oleh cikgu sebab bising, x buat kerja rumah... but x sampai 2 minit cikgu tu dah suruh budaknya masuk kelas..
kira 2 minit jer la denda diorg tu...
Cikgu saja nak gertak budak tu...


Apa pendapat korang...


wajar x tindakan cikgu tu????

AddThis Social Bookmark Button


Teh 3 Rasa  

Monday, June 22, 2009

(gmbr sekadar hiasan... model tuk gmbr ini terpaksa dirahsiakan...)


Pada yang belum cuba, cepat sebelum terlambat...
serbu kedai mamak berhampiran rumah anda...


Teh 3 rasa

teh + susu + gula melaka....
Ermm.... Sodap.....

AddThis Social Bookmark Button


Baby of 80's  

Sunday, June 21, 2009

Signs to show that you are an 80-s baby:

we grew up watching Transformers,
Thundercats, Woody Woodpecker,
Chipmunks, Mickey Mouse, Jem, Mask,
Ninja Turtles, Voltron, Baja Hitam,
Ultraman n not forgettin POWER RANGERS
n BUGS BUNNY!!!

had to brush our teeths during recess
at primary school? had to hold plastic
cups, line up with your classmates side
by side and start brushing our teeths
at some open area... or maybe near some
drain??

do you still remember that we had
'dentist' rooms where we had to have
our
teeths check?

not to forget our 'program minum susu'
in primary school.. everybody is
suppose
to buy like cartons of milk that
costed 30 cents each.. and you would
see
everyone drinking it everyday...
its d

UHT milk...

the teachers who would want to punish
us must use yellow rulers to hit us on
our palms?? 1 metre length..

that a bowl of mihun soup or some soup
only costed 50 cents at the school
canteen...

went to some sundry shop near the
school or to the 'roti' man waiting
outside our schools so that we can buy
junk food like chickedees, mamee, ding
dang with some toys in it, 'Ti Kam',
ice-cream and we would play games like
monopoly, uno, old maid, and all other
card games like that...

another fun time would be during
Pendidikan Jasmani. the boys would
play football while the girls would
play netball... and it would be like we
were playing in the world cup...

but of course. the best would be main
guli, batu seremban, bottlecaps, ice-
cream sticks, 'Pepsi Cola one-two-
three', Cops and Robbers, main aci
duduk,getah... and for the not so
active, those kind of 'book games'
where
we would use buku latihan to draw and
ask our friends to play... and also dot
(titik) where its like conquering the
other party's dots? we use brains too
rite :D

do you remember the popsicles (ice-
cream tubes) which are actually ice and
colouring that are sold for 10 to 20
cents.. the colourful ones.. where you
usually bite off the top to glup it
down.orange tastes b best..

what about days when we felt like doing
naughty things such as folding papers
so small to make 'lastik' amd shoot
each other... how about throwing
chalks??

back then, micheal jackson was just
turning white.. and still had albums
coming out.. compared to CD's, we were
listening to casette tapes that sold
for RM9.90...

in computer class, we were still using
black and white computer moniters..
played 'Atari'... maybe SEGA or
NINTENDO...

well, are we all getting older or what?

1) if you understand what you have read
and you are smiling...

2) we have friends from school that are
already married...

3) we shake our heads everytime we
see high school students fussing about
their handphones in school..

4) we don't hang on phone with our
friends for hours a day talking about
nothing...

5) when we meet back with our friends
from time to time, we feel excited and
happy talking about old times, the
funny 'adventures' or stories that we
experienced as a kid..

6) last but not least, that when you
read this, you would think of all the
happy & sad memories that you have
experienced when you were still a kid
and would think of forwarding this to
your old friends that you have known
since forever... i'm sure they would
have a huge smile on their face after
reading this.....

7) im pretty sure we all miss our
school life

we're all getting old ;P

AddThis Social Bookmark Button


Bangunan Pusing2 (dubai)  

Friday, June 19, 2009

Berani ker korang tinggal/kerja
kat bangunan macam ini...








AddThis Social Bookmark Button


Sedarlah anak2 muridku....  

Wednesday, June 17, 2009


















Di India malah di kebanyakkan negara yang lain, anak2 yang masih
dibawah umur perlu berkerja untuk menampung keluarga mereka...
Pendidikan terpaksa diabaikan demi sesuap nasi....
Setiap anak2 tersebut sentiasa berharap untuk melangkah ke sekolah suatu hari nanti....

Tapi anda?

ponteng sekolah....

hisap rokok....

hisap dadah....

merempit....

bergaduh...



Wajarkah?????????????

Fikirkanlah untuk kebaikan anda di masa hadapan...

Berbaloi atau tidak
pergorbanan ibubapa anda?

AddThis Social Bookmark Button


Design by Amanda @ Blogger Buster